Tervetuloa Linnanneito-blogiin, hyvä lukija!

Tiina

 

Yhteydenotot: tiina@linnanneito.fi

Minä olen Tiina Linna, kolmekymppinen helsinkiläinen suomen kielen yliopisto-opiskelija, pienyrittäjä ja meikkitaiteilija. Perustaidot olen opiskellut ammattikoulun parturi-kampaamolinjalla vapaasti valittavien oppiaineiden ehostuskursseilla ja loput opetellut itsenäisesti tekemällä ja kokeilemalla sekä vähäsen YouTube-videoita katsomalla.

Rakastan kosmetiikkaa sen kaikissa muodoissa: ihonhoitoa, hiuskosmetiikkaa ja meikkejä. Rakastan sitä, koska se antaa mahdollisuudet tehdä itsestään juuri sellaisen kuin haluaa, oli se paras naama sitten nakunaama näkyvine ihohuokosineen ja rehottavine kulmakarvoineen tai täysi draq-meikki cutcreaseineen ja tekoripsineen. Minulle kosmetiikka on päättymätön matka, jonka varrelta löydän loputtomasti uusia sivupolkuja, oikoreittejä ja karttaan merkittyjä rasteja.

Meikkien lisäksi minua kiinnostaa lukeminen, ensimmäisen oman kodin laittaminen, urheilu, mankelointi ja matkustelu.

Suosikkikirjailijoitani ovat:

  • Kaari Utrio
  • Väinö Linna (ei sukua)
  • Liane Moriarty
  • Kjell Westö
  • Enni Mustonen -nimellä julkaiseva Kirsti Manninen

Lukeminen on minulle pakopaikka, tapa rentoutua ja nauttia hetkestä. Siinä, missä elokuvan tai TV-sarjan katsomiseen ei tahdo enää riittää keskittymiskyky, kun älypuhelin ja sosiaalinen media pyörivät mielessäni jatkuvasti, antaa hyvä kirja mahdollisuuden uppoutua sanojen syvyyksiin, nautittavaan kieleen ja taitavasti kerrotusta tarinasta kudottuun pehmoiseen mattoon.

Kun minulla on käsissäni mukaansatempaava teos, en ajattele puhelimeni uumenissa minua odottavaa maailmaa, vaan nautin pysähtyneen ajan todellisuudesta, jossa soittoäänet eivät pirise eivätkä ilmoitusvalot vilku. Siinä maailmassa olen vain minä, hyvä romaani ja ehkä lasillinen kaksi kuivaa Rieslingiä.

Salainen haave omasta blogista oli itänyt sydämessäni jo pitkään, mutta aloittamista jarruttivat uskonpuute omaan antiin, epävarmuus siitä, kiinnostaako ketään ja pelko aloittaa jotain, mitä en ollut koskaan ennen aloittanut.

Ratkaiseva askel blogin perustamiselle oli erään alalla toimivan tuttavan kanssa käyty valkoviininhuuruinen keskustelu yhteisten ystäviemme tupaantuliaisjuhlissa. Keskustelukumppanilta saatu varaukseton kannustus ja vilpitön innostus valoivat tähän sielultaan luterilaiseen, kävelevään vaatimattomuuteen rohkeutta kokeilla siipiään sosiaalisen median maailmassa.

Niin ikään sen tosiasian kohtaaminen, etten ole enää parikymppinen, herätti kuulostelemaan oman kehon jaksamista fyysisesti yksipuolisen ja kuormittavan päivätyön alla. Päättelin, että koska minulla on reilusti yli vuosikymmenen kokemus kauneudenhoitoalan ammattilaisena, kirjoittaminen on intohimoni, ja käytän paljon sosiaalisen median eri kanavia, voisi minulla olla blogosfääriin jotakin uutta annettavaa.

Uskon lujasti siihen, etten voi koskaan olla valmis – käytännön tasolla olen uskoni myös todeksi elänyt: nimittäin aina, kun erehdyn asiakastyössäni kuvittelemaan, että nyt menee hyvin ja nyt osaan kaiken, mitä voin tästä oppia, tipahdan sieltä korkeuksista rymisten alas. Joka. Ikinen. Kerta.

Koska kehittyminen niin ammatillisesti kuin ihmisenäkin kiinnostaa, halusin laajentaa omaa ammattitaitoani myös tätä kautta ja luoda yhteisön, josta jokapäiväiseen arkeensa helppoutta ja vaivattomuutta etsivät henkilöt voisivat löytää levähdyshetken, apua ja jakaa omia, toimivaksi kokemiaan elämänhallintataitoja.

Unelmoin paitsi itseni elättämisestä kirjoittamisella ja sapattivuodesta Aasiassa, myös korkeakoulututkinnosta ja asunnosta, jossa olisi tilaa kunnon liinavaatekaapille ja UPO-mankelille.

Tämä on blogi kaikesta tuosta. Ja vähäsen siitä mankelista.

Tiina nimmari