
Söimme Karjalan Evakon kanssa sunnuntaina perunamuusia, ja kuten tavallista, sitä jäi jonkun verran niin sanotusti yli. Koska ruokahävikin vähentäminen on ainakin täällä Helsinki-kuplassa kovasti trendikästä ja muutenkin pelkästään fiksua, päätimme valmistaa ylijäämämuusista herkullisia perunarieskasia. Nämä pikkurieskat ovat Evakolle tuttuja hänen lapsuudestaan, joten resepti on jälleen kerran tulevan anoppini ehtymättömästä reseptikokoelmasta.
Näiden leipomien onnistuu kokemattomammaltakin kokilta, koska aineksia reseptissä on vain muutama, ei esimerkiksi hiivaa tai leivinjauhetta tarvita, eikä näin ollen myöskään kohottelua.
Tässä siis helppo keino vähentää ruokahävikkiä ja leipoa itselleen herkullista syötävää vaikka iltapalaksi. Vegaanisia nämä eivät ole, eivätkä varmaan kovin terveellisiäkään, mutta hyvän makuisia, ja minulle ruoassa tärkeintä on ehdottomasti maku.
Herkullisia perunarieskoja varten tarvitset
ylijäänyttä perunamuusia n. puoli litraa
3-4 kananmunaa
2-3 dl ohra- tai vehnäjauhoja
maitoa
suolaa
Tee näin
1. Riko perunamuusin sekaan 3-4 kananmunaa. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää mukaan jauhot samaan aikaan sekoittaen.
3. Lorauta taikinaan maitoa oman maun mukaan. Sekoita. Seoksen tulisi olla mannapuuromaista, eli selvästi juoksevampaa kuin kaurapuuro, muttei kuitenkaan aivan vetelää.
4. Lisää lopuksi suolaa oman maun mukaan.
Kun taikina on valmis, annostele kauhalla leivinpaperilla peitetylle uunipellille noin pikkulautasen kokoisia rieskoja, ei kovin paksuja. Taikinan tulisi levitä vähän pellillä. Pistele pintaan haarukalla pieniä reikiä.
Paista >250°C uunin keskitasolla n. 8 minuuttia. Rieskaset ovat valmiita, kun niiden pintaan on ilmestynyt tummia pilkkuja.
Tarjoa munavoin tai pelkän voin kanssa ja nauti.
Merkitkää minut sosiaalisessa mediassa, jos innostutte kokeilemaan tätä reseptiä, niin pääsen katsomaan herkullisia leipomuksia. Mitkä ovat sinun keinojasi ruokahävikkiin? Kirjoita minulle kommentti!

Keskustele!