
Kuukausi sitten kerroin yleisluontoisesti lähes kaiken, mitä perusmeikkaajan on tarpeen tietää meikkisiveltimistä. Lupasin tuossa artikkelissa esitellä myöhemmin suosikkisiveltimeni aivan omassa julkaisussaan, ja ajattelin, että nyt sellaiselle julkaisulle olisi hyvä aika. Tällä kertaa esittelen sinulle ikään kuin perustason setin siveltimiä, jollaisia mielestäni jokaisella meikkaajalla olisi hyvä olla, jotka ovat monikäyttöisiä ja joilla saa luoduksi kasvoilleen niin kaunistavat jokapäiväisen arkimeikin kuin dramaattisimmankin juhlameikin. Minä en käytä kaikkia näitä siveltimiä päivittäin tai jokaisen meikkauskerran yhteydessä, mutta olen huomannut, että nimenomaan nämä siveltimet ovat ne, joihin tartun kerta toisensa jälkeen yhä uudelleen.
Meikkisiveltimiin kannattaa satsata rahallisesti, ja omien suosikkien etsimiseen kannattaa uhrata aikaa, sillä oikeanlaisilla siveltimillä saa meikkituotteista paljon enemmän irti ja lopputuloksesta kestävämmän kuin huonolaatuisilla sudeilla. Oikein hoidettuina meikkisiveltimet kestävät lisäksi vuosia, jopa vuosikymmeniä.
Minun suosikkimerkkejäni sivellinvalmistajista ovat Real Techniques (RT) ja M-A-C (MAC), joista varsinkin RT ansaitsee erityismaininnan poikkeuksellisen hyvästä hinta-laatu-suhteesta, laajasta saatavuudesta ja runsaasta valikoimasta – erilaisia siveltimiä on ja tulee lisää niin kovasti aivan jatkuvalla syötöllä, että välillä suorastaan hengästyttää. MAC taas on meikkaajien, maskeeraajien ja meikkiharrastajien luottomerkki jo vuosikymmenien takaa, ja vaikka merkin tuotteet ovat verrattain tyyriitä, ovat ne samalla todella laadukkaita. Ennen monet MAC:in siveltimet olivat aitokarvaisia, mutta nykyään ne taitavat olla synteettisiä kautta linjan, kuten myös RT:n taklon-kuidusta valmistetut sudit. Synteettisissä siveltimissä on se hyvä puoli, että ne sopivat myös vegaaneille, minkä lisäksi synteettisestä karvasta valmistetut siveltimet ovat tasalaatuisempia kuin aitokarvaiset.
Meikinalusvoiteet, meikkivoiteet ja puuterit
Meikinalusvoiteet ja meikkivoiteet lätkin arkisin kasvoilleni mieluiten sormin, koska sormien lämpö notkistaa meikkivoiteita, ja ne on siten helpompi työstää kasvoille mahdollisimman ohuiksi kerroksiksi. Sormin levitetyn meikkivoiteen taputtelen yleensä läpi kostutetulla Beautyblenderillä varmistaakseni pohjan tasaisuuden, suosikkini on musta Beautyblender. Silloin, kun haluan enemmän peittävyyttä, on suosikkisiveltimeni RT:n Stibbling Brush, eli töpöttelysivellin. Stibbling Brushilla saa kauniisti häivytellyksi kasvoilleen meikkivoiteen lisäksi myös voidemaiset poskipunat, ja koska tämä sivellin on muiden RT:n sutien tapan synteettinen, ei se ime itseensä meikkivoidetta juurikaan, joten kallista tuotetta ei katoa ensin siveltimeen ja sitten viemäriin.
Puuteria en juurikaan käytä, sillä se tekee meikkipohjasta mielestäni helposti tukkoisen ja maskimaisen näköisen, sekä talvisin tarttuu ihon kuiviin kohtiin. Tarvittaessa saatan peitevoiteen levittämisen jälkeen töpötellä kolmiosienellä aavistuksen erittäin hienojakoista irtopuuteria silmien alle, nenänpieliin ja niihin kohtiin, mihin olen kerrostanut peitevoidetta. Aina tämäkään ei ole tarpeellista, sillä kuivalle iholleni meikki asettuu ilmankin puuteria. Kolmiosienellä saa silti minusta parhaan lopputuloksen puuteria työstettäessä, jopa paremman kuin vipalla.
Värinkorjaus ja peitevoiteet
Värinkorjaus tarkoittaa kasvojen ihonvärin tasoittamista vastavärien avulla, eli punoittavien kohtien, kuten näppylöiden tai nenänpielien päälle laitetaan vihertävää peitevoidetta, sinertävän violetit silmänaluset neutraloidaan kellertävällä tai persikkaisella peitevoiteella ja ihon sameita kohtia kirkastetaan violetin sävyillä. Värinkorjauksen päälle tulee sitten meikkivoide. En todellakaan tee kasvoilleni värinkorjausta joka päivä, tai edes joka viikko, sillä se on mielestäni aivan liian työlästä ja aikaa vievää arkimeikissä, mutta silmien alusia tulee joskus neutraloiduksi sellaisina päivinä, joina pelkkä peitevoide ei riitä.
RT:n Square Detailer Brush on suosikkini värinkorjaukseen silmien alle, sillä saan levitetyksi persikkaisen peitevoiteen juuri sinne, minne tarvitaan, mikä juuri on värinkorjauksen kantava idea – korjaus tulee tehdä juuri oikeaan kohtaan, muuten siitä ei ole hyötyä.
Muuten tykkään työstää ja häivytellä peitevoiteet iholleni niin ikään RT:n Expert Concealer Brushilla, joka on merkin myydyimmän siveltimen, Expert Face Brushin pieni versio. Tämä sivellin on aivan täydellisen kokoinen ja muotoinen peitevoiteen kerrostamiseen ja sen rajojen häivyttämiseen niin näppylöiden, silmänalusien kuin isompienkin peittämistä vaativien alueiden työstämiseen. Pullea muoto ja lyhyet harjakset nappaavat itseensä sopivan määrän peitevoidetta ja aavistuksen pyöristetty muoto häivyttää rajat kuin itsestään.
Luomiväri
Luomivärinpohjustajan levitän luomilleni poikkeuksetta sormin, koska se on mielestäni ehdottomasti nopein ja paras tapa saada pohjustaja luomelle riittävän ohuena kerroksena. Silmäluomien pohjustamisessa tärkeintä on nimenomaan saada tuote iholle mahdollisimman ohuelti, jotta tuote tarttuu niin ihoon kuin luomiväriinkin mahdollisimman tiukasti.
Jos minun pitäisi valita vain yksi luomivärisivellin, jota käyttäisin loppuelämäni, olisi se ehdottomasti MAC:in 217S, joka näkyy tässä kuvassa luomiväripaletin päällä äärivasemmalla. 217S:n nimeen vannoo myös Mustaa Kajalia -blogin Heidi B. 217S on siis MAC:in kulttimaineen omaavan klassikkosiveltimen 217:n synteettinen versio. Alkuperäinen on muistaakseni vuohenkarvaa. Tämän siveltimen karvojen pituus, sen muoto ja karkeus on juuri oikeanlainen, jotta se nappaa sopivasti pigmenttiä itseensä luomivärinapista ja luovuttaa sitä luomelle täsmälleen oikean määrän. Pehmeä ja vähän pullea muoto häivyttää luomivärin rajat kuin itsestään, joten tällä onnistuu poropeukalokin. MAC:in 217S:n vierellä lepää RT:n Base Shadow Brush, joka on oikein varteenotettava kilpailija MAC:in 217S:lle, eikä vähiten edullisen hintansa ansiosta. Base Shadow Brush on muodoltaan ja rakenteeltaan hyvin paljon 217S:n kaltainen, joten jos haluat pihistää, mutta hankkia käyttöösi laadukkaan häivytyssiveltimen, suosittelen tutustumaan RT:n Base Shadow Brushiin.
MAC:in 224S on seuraavana rivissä, ja se onkin, kuulkaas myös suorastaan loistava sivellin luomivärin häivytykseen. Tämän siveltimen harjakset ovat melko pitkät ja pehmeät ja siveltimen muoto on päästä jonkin verran pyöristetty, joten tämä on oikein hyvä väline luomivärin viimeistelyyn. Pehmeytensä takia tämä ei nappaa luomiväriä itseensä ja muuta vaivalla tekemääsi varjostusta, mutta kuin taikasauva, tämä pehmentää ja häivyttää kaikki epätasaisuudet ja liian voimakkaat rajat silmämeikistäsi vain parilla pyyhkäisyllä. Tätä sivellintä en koskaan käytä tummien luomivärinappien kautta, vaan otan siihen ainoastaan aavistuksen häivytyssävyä tai puuteria, mutta välttämättä tämä ei tarvitse sitäkään, vaan on monesti parhaimmillaan puhtaana.
MAC:in 239S on vuorossa seuraavana. 239S on huomattavasti tiheämpi kuin häivytyssiveltimet ja sen harjakset ovat lyhyemmät, minkä vuoksi se sopii pigmenttipitoisten luomivärien kerrostamiseen ja pienen kokonsa ansiosta tarvittaessa tarkkaankin työskentelyyn. Synteettistä sivellintä voi käyttää myös voidemaisten tuotteiden levittämiseen, mutta itse olen toistaiseksi työstänyt tällä vain puuterimaisia luomivärejä. Parhaimmillaan 239S on mielestäni tummien luomivärien kanssa, kun halutaan lisätä intensiivisyyttä esimerkiksi silmän ulkonurkkaan tai luoda kauniisti häivytetty utuinen luomivärirajaus ylä- tai alaluomelle. 239S:ää en käytä päivittäin, vaan ainoastaan juhlameikissä.
Luomiväripaletin reunan takaa pilkistävät KICKS:in Concealer-sivellin ja MAC:in 248, joita käytän helmiäisten ja kimalteisten luomivärien levittämiseen liikkuvalle luomelle, silmän sisänurkkaan ja kulmaluulle. Molempien siveltimien muoto on litteä ja kärjestä pyöristetty, nämä siveltimet ovat synteettisiä. Kummassakin tuo pyöristys kärjessä on juuri sopiva ainakin minun silmänmuodolleni siihen, että saan vaaleasta ja helmiäisestä luomiväristä liikkuvalla luomella juuri oikean muotoisen, minkä lisäksi nämä nappaavat runsaasti itseensä pigmenttiä luomivärinapista ja myös luovuttavat sen voimakkaana luomelle. Kummankaan kanssa en ole huomannut merkittävää luomivärin karisemista poskille. Jos haluat helmiäisen tai kimaltavan luomivärin hohteesta vielä intensiivisemmän, suosittelen käyttämään sivellintä kosteana.
Rajaukset
Rajaukset eivät nykyään kuulu jokapäiväiseen meikkirutiiniini, sillä raskasluomisena minulla ei ole kovinkaan paljoa liikkuvaa luomea näkyvissä silmieni ollessa auki, eivätkä näyttävät rajaukset näin ollen pääse oikeuksiinsa silmissäni. Jos rajaan silmäni, käytän tavallisesti viistosivellintä ja luomiväriä luoden pehmeän ja häivytetyn lopputuloksen. Joskus haluan kuitenkin leikitellä klassisemmilla mustilla viivoilla, jolloin tarvitsen pienen ja tarkan siveltimen ja pysyvän, geelimäisen koostumuksen, jota voin työstää pitkään.
Silmien rajaamiseen käytin pitkään RT:n Fine Liner Brushia, josta edelleen pidän kovasti, mutta viime syksynä ostin MAC:in 210:n, joka on vielä pienempi ja tarkempi kuin RT:n sivellin ja nousi nopeasti uudeksi suosikikseni. RT:n Fine Liner Brush on oikein hyvä perussivellin rajaamiseen, jos yläluomesi eivät ole raskaat tai silmäsi muoto käänny alaspäin, kuten minulla. Jos riittävän ohuiden rajauksien piirtäminen kuitenkin tuottaa sinulle hankaluuksia, suosittelen lämpimästi kokeilemaan MAC:in 210:aa.
Aurinkopuuteri
Kerroinkin aikaisemmassa meikkisiveltimiä käsittelevässä artikkelissani vaikeuksistani löytää sitä täydellistä poskipunasivellintä. RT:n Blush Brush on merkin myydympiä siveltimiä ja esimerkiksi High & Light -blogin Henna on kertonut pitävänsä tästä siveltimestä poskipunan levittämiseen. Minä olen pienemmän poskipunasiveltimen ystävä, mutta aurinkopuuterin kanssa Blush Brush on toistaiseksi ollut lyömätön. Siveltimen taklon-kuituisten karvojen, pyöreän muodon ja oivallisen tiheyden ansiosta tällä on käytännössä mahdotonta saada kasvoilleen selkeitä ja vahvoja rajoja tai raitoja, vaan aurinkopuuteri, poskipuna ja varjostukset häivyttyvät tämän kanssa yhteen kuin unelma.
Poskipuna
Täydellisen poskipunasiveltimen etsintä jatkuu, mutta toistaiseksi suosikkini on MAC:in 116S, joka on kooltaan aika lailla sitä, mitä poskpunasiveltimeltä toivon, mutta muodoltaan tämä on makuuni hiukan liian litteä ja neliömäinen. Tämän kanssa saa myös olla varovainen, ettei pyöräyttele harjaksiin liikaa poskipunaa, sillä tämä todella melkein imaisee pigmentin poskipunanapin pinnasta ja luovuttaa sen sitten iholle hyvin intensiivisenä, jolloin häivytystaidot todella nousevat arvoonsa. Pienen kopautuksen ja vaikka kämmenselän kanssa käytettynä tämä on silti toistaiseksi käytetyin poskipunasiveltimeni. Tämä, kuten muutkin tässä artikkelissa esitellyt siveltimet, on synteettinen.
Korostustuotteet
Tämä pikkuihme ei esittelypuheita kaipaa, sillä, kuten edellisessä sivellinartikkelissani taisin mainita, tämä on toistaiseksi ehdottomasti kaikkien aikojen suosikkisiveltimeni. RT:n Setting Brush on niin hyvä ja monikäyttöinen sivellin, että minulla on näitä kaikkiaan kolme. Yksi kotona, yksi töissä ja yksi varalla. Setting Brush syrjäytti ensikokeilulla korostustuotteiden käytössä viuhkasiveltimen, ja sujuupa tällä tarvittaessa myös luomivärien suurpiirteisempi häivytys. Jos käytät bakign-tekniikkaa meikissäsi, on Setting Brush huippukaveri ylimääräisen puuterin poistamiseen, sillä tämän kosketus iholla on niin kevyt, ettei se liikuta vaivalla tekemääsi meikkipohjaa, vaan huiskauttaa ainoastaan ylimääräisen puuterin matkoihinsa.
Mikä on sinun suosikkisiveltimesi poskipunan levittämiseen? Onko sinulla muita samoja sivellinsuosikkeja kuin minulla?

Keskustele!